Jesenná škola KSP

2014

Na tejto stránke budeme zverejňovať zaujímavé projekty, hry, naprogramované v gaminatore. Slúžia na to, aby ste sa ich študovaním mohli naučiť alebo inšpirovať, ako sa dajú spraviť rôzne zaujímavé veci. (Rôzne spôsoby, pohybu, využitie animácií, pokročilejšie zrážky a podobne.

Samotné progray môžu byť zložité a aj chybné, ich čítanie a používanie je na vlastné riziko :). Veríme však, že sa cez ne dokážete postupne dokážete prekúsať a že vám pomôžu pri vlastných projektoch. Ak niečomu nerozumiete, kľudne sa spýtajte.

Tieto súbory si môžete samozrejme zadarmo stiahnuť a upravovať.

Spúšťanie

Ak vám hra nefunguje ako by mala, pravdepodobne máte starú verziu Gaminátora. Pred tým ako hru spustíte, uistite sa, že máte dostatočne novú verziu. Návod ako nainštalovať Gaminátor a tiež ako spustiť projekty nájdete na podstránke Software v sekcii Projekty.


Hadík

Obtiažnosť: pokročilá
Autor: Mário
Zdrojový kód: hadik.zip

V tejto hre šípkami ovládate nenásytného hadíka. Hadík jedením rastie a bezhlavo sa rúti proti stenám. Snažte sa, aby vám hadík prežil čo najdlhšie. V tejto hre je vytvorených viac levelov, úvodné menu a aj tabuľka highscore, do ktorej sa dá zapisovať.

screen-hadik.png


Pacman

Obtiažnosť: pokročilá
Autor: Jano
Zdrojový kód: pacman.zip

Túto hru určite poznáte, vašou úlohou je pomocou šípok na klávesnici ovládať postavičku a zjesť čo najviac jedla. Pozor, nenechajte sa zjesť duchom (Avšak ak je svetlý, môžete is dať ho dať ako dezert.) Skúste dorobiť viac levelov, životy a čo vás len napadne.

screen-pacman.png


Ryba

Obtiažnosť: pokročilá
Autor: Jano
Zdrojový kód: ryba.zip

Rybu ovládate šípkami. Hra sa snaží trocha napodobňovať (ale len napodobňovať) reálnu fyziku. Pohyb je plynulý funguje trenie a dokonca sa ryba správa inak pod vodou a nad hladinou. Zrážky sú realistickejšie. Ak si trufate, môžete z toho skúsiť spraviť hru. Pridajte rybe hladnosť, dajte tomu nejaký cieľ, rozšírte repertoár objektov.

screen-ryba.png


Sravil si aj ty niečo cool? Daj nám o tom vedieť.